Alkalmazás

 

 

 

 

Alumínium-szulfát

[su_accordion]

[su_spoiler title= “Vízkezelés”]

Az alumínium-szulfátot, alumíniumot leginkább iparilag használják a vízkezelő üzemek koaguláló szereként. Mivel vízben oldható, mind szennyvíz, mind ivóvíz kezelésére használják. Mint flocculáns, annak érdekében, hogy a víz minél tiszta legyen és a részecskék szabadon legyenek.

Gyakran, a nyers víz, olyan részecskékkel rendelkezik, amelyek túl kicsi ahhoz, hogy szűrővel távolítsák el őket. Az alumínium okozza ezeket a szennyeződéseket, hogy összegyűljenek, vagy akár az alján letelepedjenek, vagy könnyen kiszűrhetők. A zavarosság és a szín szintén megoldódnak, mert az alumínium elősegíti a finom részecskék koagulálását. Ha megfelelően fel van szerelve, és elegendő idő van a munkához, az alum

Az alumínium elősegíti a finom részecskék koagulációját, amely segít a színes problémák megoldásában, valamint a zavarosságban. Ha a folyamatnak elegendő ideje van a munkához és megfelelően alkalmazzák, akkor nem csak a vízzel kapcsolatos problémákat orvosolja, hanem az alumínium nagy részét is eltávolítja.

[/su_spoiler]

[su_accordion]

[su_spoiler title= “Maró”]

Az alumínium-szulfátot festékként használják. Papírra és szövetre festékkel rögzítik. Alumínium-szufát, vízzel összekevert iszap-szerű alumínium-hidroxidot állít elő. A textilfesték felszívódásának elősegítése mellett az aljzat a vízben oldhatatlan anyagot is képez. Ezért mosás közben nem fognak vérzik.

[/su_spoiler]

[su_accordion]

[su_spoiler title= “Kertészkedés”]

Az alumínium-szulfátot a kertészetben használják a savas szerű növények alacsony pH-értékének csökkentésére, beleértve az azáleákat, a szőlőt, a hortenzia, a szamóca és az áfonya.

[/su_spoiler]

[su_accordion]

[su_spoiler title= “Medence Karbantartása”]

Az alumínium-szulfátot a medencékben flocculánsként használják, amely gyorsan összegyűlik az összes finom részecskével a felhős vízben, beleértve a zöld algákat is, hogy a medencéjének aljára süllyedjen. Ezt követően egyszerűen használjon vákuumot a hulladék tisztítására.

[/su_spoiler]

[/su_accordion]

Nátrium-aluminát

[su_accordion]

[su_spoiler title= “Vízkezelés”]

A vízkezelő technológiában a nátrium-aluminátot koagulációs és flokkulációs reagensként használják, ugyanakkor koagulációs adalékként alumínium-szulfáttal kombinálva. Az aktív elem az AlO2  anion. Az aluminát alkalmazása magától értetődő, ha figyelembe vesszük az alumíniumsók hidrolízisreakcióit, az alábbiak szerint:


A) A legelterjedtebb koaguláló reagens alumínium-szulfátjának hidrolízise a következő képlettel jellemezhető:

Al2(SO4)3 + 3 H2O = 2 Al(OH)3  (gél-tisztítószer) + 3 H2SO4

A keletkező kénsavat a vízben lévő bikarbonátok részleges semlegesítéssel kell ellátni. Nagy dózisok vagy alacsony HCO3 ionkoncentrációk esetén azonban a víz pH-értéke jelentősen csökken, ami alkalmassá teszi a pH-mérleghez lúgos anyagot (általában mész, nátrium-karbonát vagy nátrium-hidroxid).

B) A nátrium-aluminát (lúgos alumínium-alapú reagens) hidrolízise a következő képlettel jellemezhető:

Na3AlO3 + 3 H2O = Al(OH)3 +3 NaOH

A kapott nátrium-hidroxid az a) pont szerinti kénsavval reagál; Ezért semlegesítő reakció lép fel:
H2SO4 + 2 NaOH = 2 Na2SO4 + H2O

Ebből következik, hogy a két reagens együttes alkalmazásával szabályozhatjuk a pH-t és optimális koagulációs pH-t tarthatunk fenn a koagulációs fázisban. Az optimális pH-t laboratóriumi kísérletekkel kell meghatározni, hiszen minden víz saját tulajdonságokkal rendelkezik (zavarosság, hőmérséklet, pH, szín, hidrogén-karbonát tartalom stb.). A pH a legfontosabb technológiai tényező, amely befolyásolja a koagulációs / flokkulációs folyamatot; Ez a meghatározó tényező a folyamat hatékonyságának megállapításához. Minden koaguláns optimális hidrolízissel és véralvadási pH-értékkel rendelkezik. Amint azt korábban említettük, a két reagens együttes használata lehetővé teszi, hogy pontosan és egyszerűen beállítsuk és megtartsuk a pH-t.

A nátrium-aluminátot hígított vagy hígítatlanul adagoljuk. A hasznos anyag / mkezelt víz helyes dózisa a két reagens összege; A kettő közötti arányt a kezelendő víz laboratóriumi analízise után kell beállítani.

Az alumínium-szulfáttal kombinációban alkalmazott nátrium-aluminát alkalmazásának előnyei, szemben az alumínium-szulfáttal mész felhasználásával, a következők tartoznak:

– Az optimális és stabil pH-szint fenntartása a vízkezelési folyamat során.

– A koagulációs folyamat jelentős javulása, különösen 100°C alatti hőmérsékleten (amikor a szulfát kevésbé hatékony).

-A szűrő eltömődésének csökkentése.

– A teljes koaguláló dózis csökkentése.

-A kezelt víz szervesanyag-tartalmának csökkentése.

– A maradék alumíniumtartalom minimálisra csökkentése.

– a mész teljes cseréje, ami mind a munkaerő és a karbantartás költségcsökkentését eredményezi.

[/su_spoiler]

[/su_accordion]