Sulfat de Aluminiu

[su_accordion]

[su_spoiler title= „Tratamentul Apei”]

Sulfatul de aluminiu, alum, este cel mai frecvent utilizat industrial ca agent de coagulare în instalațiile de tratare a apei. Fiind solubil în apă, este utilizat în tratarea apei uzate și a apei potabile. Folosit ca floculant pentru a obține apa cât mai liberă și mai liberă de particule.

Adesea, apa brută are particule care sunt prea mici pentru a fi îndepărtate prin filtru. Alamul determină ca aceste impurități să se aglomereze împreună pentru a se stabili fie în partea de jos, fie pentru a fi ușor filtrate. Turbiditatea și culoarea sunt, de asemenea, rezolvate deoarece alumul promovează coagularea particulelor fine. Când este aplicat corect și are suficient timp pentru a lucra, alum

Alum promovează coagularea particulelor fine, care ajută la rezolvarea problemelor de culoare, precum și o turbiditate. Dacă procesului i se acordă suficient timp pentru a lucra și se aplică în mod corespunzător, nu numai că corectează problemele apă, ci chiar elimină majoritatea aluminiului.

[/su_spoiler]

[su_accordion]

[su_spoiler title= „Mordant”]

Sulfatul de aluminiu este utilizat ca mordant în procesul de vopsire. Se folosește pe hârtie și țesături ca fixativ pentru coloranți. Sulfatul de aluminiu creează hidroxidul de aluminiu ca nămolul când este amestecat cu apă. Împreună cu ajutarea absorbției de coloranți textile, alum, face ca apa de colorare a țesăturii să fie insolubilă. Prin urmare, nu vor sângera când se spală.

[/su_spoiler]

[su_accordion][su_spoiler title= „Gradinarit”]

Sulfatul de aluminiu este utilizat în grădinărit pentru a reduce pH-ul solului pentru plantele care iubesc acidul, inclusiv: azalee, struguri, hortensii, căpșuni și afine.

[/su_spoiler]

[su_accordion]

[su_spoiler title= „Piscină de întreținere”]

 

Sulfatul de aluminiu este folosit în piscine ca un floculant care strânge rapid toate particulele fine din apa tulbure, inclusiv algele verzi, astfel încât acestea se scufundă în fundul piscinei. Apoi pur și simplu utilizați vidul pentru a curăța deșeurile.

[/su_spoiler]

[/su_accordion]