Sulfat de Aluminiu
[su_accordion]
[su_spoiler title= „Tratamentul Apei”]
Sulfatul de aluminiu, alum, este cel mai frecvent utilizat industrial ca agent de coagulare în instalațiile de tratare a apei. Fiind solubil în apă, este utilizat în tratarea apei uzate și a apei potabile. Folosit ca floculant pentru a obține apa cât mai liberă și mai liberă de particule.
Adesea, apa brută are particule care sunt prea mici pentru a fi îndepărtate prin filtru. Alamul determină ca aceste impurități să se aglomeneze împreună pentru a se stabili fie în partea de jos, fie pentru a fi ușor filtrate. Turbiditatea și culoarea sunt, de asemenea, rezolvate deoarece alumul promovează coagularea particulelor fine. Când este aplicat corect și are suficient timp pentru a lucra, alum
Alum promovează coagularea particulelor fine care ajută la rezolvarea problemelor de culoare, precum și o turbiditate. Dacă procedeului i se acordă suficient timp pentru a lucra și se aplică în mod corespunzător, nu numai că corectează problemele apă, ci chiar elimină majoritatea aluminiului.
[/su_spoiler]
[su_accordion]
[su_spoiler title= „Mordant”]
Sulfatul de aluminiu este utilizat ca mordant în procesul de vopsire. Se folosește pe hârtie și țesături ca fixativ pentru coloranți. Sulfatul de aluminiu creează hidroxidul de aluminiu ca nămolul când este amestecat cu apă. Împreună cu ajutarea absorbției de coloranți textile, alum, face ca apa de colorare a țesăturii să fie insolubilă. Prin urmare, nu vor sângera când se spală.
[/su_spoiler]
[su_accordion][su_spoiler title= „Gradinarit”]
Sulfatul de aluminiu este utilizat în grădinărit pentru a reduce pH-ul solului pentru plantele care iubesc acidul, inclusiv: azalee, struguri, hortensii, căpșuni și afine.
[/su_spoiler]
[su_accordion]
[su_spoiler title= „Piscină de întreținere”]
Sulfatul de aluminiu este folosit în piscine ca un floculant care strânge rapid toate particulele fine din apa tulbure, inclusiv algele verzi, astfel încât acestea se scufundă în fundul piscinei. Apoi pur și simplu utilizați vidul pentru a curăța deșeurile.
[/su_spoiler]
[/su_accordion]
Aluminat de sodiu
[su_accordion]
[su_spoiler title= „Tratamentul Apei”]
În tehnologia de tratare a apei, aluminatul de sodiu este utilizat ca reactiv de coagulare și floculare, fiind în același timp un aditiv de coagulare în combinație cu sulfat de aluminiu. Elementul activ este anionul AlO2 . Utilizarea aluminatului este evidentă atunci când se iau în considerare reacțiile de hidroliză ale sărurilor de aluminiu, după cum urmează:
A) Hidroliza sulfatului de aluminiu, cel mai răspândit reactiv de coagulare, are loc conform formulei:
Al2(SO4)3 + 3 H2O = 2 Al(OH)3 (agent de curățare a gelului) + 3 H2SO4
Acidul sulfuric rezultat ar trebui să fie parțial neutralizat de bicarbonații prezenți în apă. Cu toate acestea, la doze mari sau la concentrații ionice scăzute de HCO3, pH-ul apei scade semnificativ, ceea ce creează necesitatea adăugării unei substanțe alcaline (de obicei var, carbonat de sodiu sau hidroxid de sodiu) pentru echilibrul pH-ului.
B) Hidroliza aluminatului de sodiu, care este un reactiv pe bază de aluminiu alcalin, are loc conform formulei:
Na3AlO3 + 3 H2O = Al(OH)3 +3 NaOH
Hidroxidul de sodiu rezultat reacționează cu acidul sulfuric rezultat din punctul a); Prin urmare, apare o reacție de neutralizare:
H2SO4 + 2 NaOH = 2 Na2SO4 + H2O
Rezultă că prin utilizarea celor doi reactivi împreună se poate controla pH-ul și se păstrează un pH optim de coagulare în întreaga fază de coagulare. PH-ul optim trebuie determinat prin experimente de laborator, deoarece fiecare apă are caracteristici proprii (turbiditate, temperatură, pH, culoare, conținut de bicarbonat etc.). PH-ul este cel mai important factor tehnologic care influențează procesul de coagulare / floculare; Este factorul determinant în stabilirea eficienței procesului. Fiecare coagulant are un nivel optim de hidroliză și coagulare a pH-ului. Așa cum am menționat anterior, utilizarea celor doi reactivi împreună permite stabilirea și menținerea pH-ului cu precizie și cu ușurință.
Aluminatul de sodiu este dozat fie diluat, fie nediluat. Doza corectă de substanță utilă per m3 de apă tratată este suma celor doi reactivi; Raportul dintre cele două trebuie stabilit după analiza de laborator a apei care trebuie tratată.
Avantajele utilizării aluminatului de sodiu în combinație cu sulfatul de aluminiu, spre deosebire de utilizarea sulfatului de aluminiu cu var, includ:
– Posibilitatea de mentinere a unui pH optim si stabil in timpul procesului de tratare a apei.
– Îmbunătățirea marcată a procesului de coagulare, în special la temperaturi sub 100 ° C (când sulfatul este mai puțin eficient).
– Reducerea înfundării filtrului.
– Reducerea dozei totale de coagulant.
– scăderea conținutului organic al apei tratate.
– Reducerea conținutului remanent de aluminiu la minimum.
– Înlocuirea completă a varului, având ca rezultat reducerea costurilor atât a forței de muncă cât și a întreținerii.
[/su_spoiler]
[/su_accordion]